Насмевката на мојот стомак

Поминаа скоро 9 ипол месеци од пролетното утро кога докторот ми подари насмевка на мојот стомак, малата (сега веќе) бела линија, од каде го извадија синко по 9 месечно уживање во мојот стомак

Ти и твојот сакан, после бебето…

Кога си во врска работите изгледаат толку идилично. Само ти и тој, и ништо друго на овој свет! Состаноци, шетања, првиот викенд, првиот одмор. Но, работите толку многу се менуваат откако бебето ќе дојде на свет….

Не заборавајте на времето посветено себеси…

Откако ќе дојде малиот член дома заедно со мама, целиот свет се врти околу него, сосем нормално. Тогаш е најважно да препознаеме што бара кога плале, дали е гладно? Му се спие ли? Дали нешто го боли?

Како се станува супер мајка?

Како се станува супер мајка? Кој ти вели, стоп, престани да се трудиш толку многу, доволно е, веќе си супер? Кога знаеш колку е доволно? И како знаеш? Патем мајчинството не ти е единствената улога во животот, не заборавај дека си и сопруга и работник и нечија ќерка и нечија пријателка….. и сето тоа треба…

Ред уште од прв ден!

Кога го донесовме синко дома, интересна беше ноќта број 1. Спиеше, па не спиеше, плачење за јадење, го проверував дали диши па го испоразбудив, му менував пелени по 3 пати во текот на ноќта (нели де, мора да е совршено чист и сув), го облекував и го расоблекував да не му е ладно или жешко……

Првиот проблем кај новиот член- грчеви

Најаден, пресоблечен, среден, наместо да заспие, син ми, по пола саат откако ќе јадеше силно вреснуваше да плаче и никако не можевме да го смириме. Се повторуваше прашањето, зошто, се додека не го однесовме на првата контрола…